Nyheter

Thu Nov 17 2016

Häftig ny hemsidedesign!

Hej och välkomna allihop till vår härligt nya superomdesignade Kodachisajt där allt är nytt, men fungerar precis som tidigare!

Först tänkte vi spara på det här fram till årsskiftet, men vi var så ofantligt nöjda med resultatet att vi bestämde oss för att släppa det redan nu! Välkomna! (Egentligen tryckte vår webbmaster på fel knapp och ville inte byta tillbaka, men säg inte det till någon!)

Vår nya sajt ska förhoppningsvis fungera mycket bättre på både mobiltelefoner och tablets, och sen tror vi att den är lite snabbare också! Skulle ni mot förmodan hitta några konstiga problem eller buggar så får ni jättegärna peta på oss på facebook och säga till! :D

Annars? Ha det finfint!

Vänliga hälsningar från eder superadmin!

Fri Apr 03 2015

Cosplay-SM, Youtube och allt annat!

Tjenixen allihop!

Det är snart inte mer än en månad kvar, och alla våra ofantligt coola områdesansvariga gör på sitt håll allt för att få ordning på beställningar, färdigställa scheman och lägga upp tävlingar!

För er som inte följer oss på Facebookeventet (Gör det, kolla in bannern ovan!) så är kanske den absolut största och häftigaste nyheten på sistone att vi fått två Golden Tickets till Cosplay-SM att dela ut till våra vinnare i Cosplaytävlingen!

Nu är det klart att BasementLAN (som håller i Spektrum här i Lund!) kommer vara med oss i år och driva tävlingarna i League of Legends och Hearthstone - det kommer bli jättecoolt!

Vi håller också på att fylla ut vårt schema på scenen, och nu har vi ett jättetufft gäng folkmusiker på plats som kommer att spela för oss en av kvällarna. Utöver dem så har vi också börjat sätta ihop en Talkshow! För er som är intresserade av hur det är att leva på Youtube så är det läge att haka på, personerna bakom kanalerna LasseMedHatten och RobinSamse kommer att titta förbi och berätta för oss om hur allt sånt fungerar! Vi håller på att ta in lite fler överraskningsgäster också, så håll ögonen öppna!

Glöm nu för allt i världen inte att köpa era biljetter! Vi ses i Maj!

Mon Mar 02 2015

Spelens Hus, Cosplaypriser och Syntax Error!

Goddagens!

Nu är det som vanligt mitt i natten, och jag sitter och uppdaterar allt möjligt runt Kodachicon! Det har hänt en väldans massa saker den senaste tiden, och det kanske absolut häftigaste som jag kan berätta just nu är att Sverok Skåne har hoppat in som medarrangör på evenemanget! De kommer ta med sig massvis av föreningarna som är aktiva på Spelens hus i Malmö! Bland annat kommer Wasabi och MIFF att dyka upp, och de har hälsat att de är jättepepp på att dra igång en massa äventyr på konventet!

Jag kan också berätta att vi har blivit sponsrade (av mig!) med en Xperia Z3 Tablet Compact och en Xperia Z3 till Cosplaytävlingen, som våra artister Catarina Batista och Diana OmegaSama Davidsson fick ta hem för att se om vi kan stajla om dem till riktigt unika Kodachicon-gadgets!

Sist men inte minst för den här gången så har också nattklubben Syntax Error Stockholm hälsat att de är grymt peppa på att komma ner och dra igång en massa spelmusik på scenen den sista konventsnatten!

Sun Feb 15 2015

Det är officiellt!

Tittar vi bara på antalet gäster som kommer eller kanske kommer på Facebook, så är vi en person större än förra gången! Woohoo!

Sara Kurki och Tai Kaze sitter nu och stirrar på årets prisbudget till Cosplaytävlingen! 10 000kr i priser bara till cosplaytävlingarna är vår största pott någonsin, och de planerar metodiskt ihop tävlingskategorier som passar både gamla och nya konventare! Kommer vi upp i 700 försålda biljetter på hemsidan så dubblar vi den budgeten och gör tävlingen ännu bättre!

Förresten! Hörde ni vad som händer med vår cosplayworkshop i år? Birgit Mårtensson och Carina Ina Andersson har jobbat som teaterskräddare i flera år, nu senast inför uppsättningen av Dirty Dancing i Köpenhamn!

De kommer båda två att vara på plats som workshopledare under hela konventet där de tänker visa hur man kan finputsa sin cosplay och bygga häftiga accessoarer till dräkterna! Skulle er cosplay gå sönder under konventet så kan de säkert också hjälpa till att ordna upp det med lite nål och tråd! Ta chansen och titta in!

Sist men inte minst! Edit Ruijter har tagit över våra skräcknattshallar under hela konventet i år, vilket innebär att det kommer hända mycket mer där än förra gången! Zombielajv? Skattjakt? Skräckrunda? Nerf-krig? Ingen aning! Men det kommer bli jättecoolt!

Ha ett trevligt sportlov allihop!

Sun Feb 15 2015

Grattis till våra instagramvinnare!

Idag (just nu! Precis efter midnatt!) annonserar vi ut vinnarna i Instagramtävlingen vi körde inför hemsidesläppet!

Tim3y_wim3y med bästa bild och tokfrjant med bästa motivering plockade hem priserna!

Motiveringarna var:

Tim3y_wim3y! Kodachi blev helt jättekär i ditt hår och sa åt styrelsen att det håret måste vinna!

Tokfrjant! Du kom ihåg det viktigaste! Alla föräldrar som tittar in på instagram ska såklart komma förbi konventet med sina barn! Supervettigt!

Tack till er båda och alla deltagare!

Thu Feb 05 2015

Storscenen!

Tjenixen!

Jag vet inte vad som händer hos er nu när februari kommit igång, men från vårt håll hamrar vi vidare på knappar och spakar för att bygga ihop vårt tioårsjubileum, och det finns så mycket att göra!

Den senaste nyheten är att vår stora scen kommer att flytta! Vi kom fram till att Maj, det är ju ärligt talat sommar - så nu har vi äntligen fått ett okej från Polhemsskolan på att sätta upp en utomhusscen!

Detta innebär att vi kommer ha mycket mer plats till såväl människor som syre i år, och att både Cosplaytävlingen och alla våra spelningar kommer vara ofantligt mycket tuffare än sist!

På annat håll har vi börjat förbereda skräckrundan, och de där spöklika gångarna vi använde till skräckrundan förra året har vi fått utökad tillgång till, så det kommer att bli ännu fler överraskningar där!

Ha det finfint till nästa gång! Vi ses och hörs!

Sun Feb 01 2015

Dags för KodachiCon 2015!

Hemsidesläpp! Nu är det äntligen dags att börja titta på vad som händer på KodachiCon 2015! Kolla in menyn till vänster, peppa, och börja fundera över vad du vill hitta på under vårt största konvent någonsin!

Köpa biljett? Skapa ett konto först! Det är bara att trycka på knappen längst uppe i högra hörnet på sidan!

Våra partners