Nyheter

Thu Nov 17 2016

Häftig ny hemsidedesign!

Hej och välkomna allihop till vår härligt nya superomdesignade Kodachisajt där allt är nytt, men fungerar precis som tidigare!

Först tänkte vi spara på det här fram till årsskiftet, men vi var så ofantligt nöjda med resultatet att vi bestämde oss för att släppa det redan nu! Välkomna! (Egentligen tryckte vår webbmaster på fel knapp och ville inte byta tillbaka, men säg inte det till någon!)

Vår nya sajt ska förhoppningsvis fungera mycket bättre på både mobiltelefoner och tablets, och sen tror vi att den är lite snabbare också! Skulle ni mot förmodan hitta några konstiga problem eller buggar så får ni jättegärna peta på oss på facebook och säga till! :D

Annars? Ha det finfint!

Vänliga hälsningar från eder superadmin!

Wed Mar 09 2016

Det drar mot konvent!

Nu när dagarna börjar bli lite längre känner vi att det är dags att berätta mer om vad som händer på Kodachicon 2016!

Under fredagskvällen kommer Fanny M. Bystedt (MarugittoCosplay) och Nico Svensson (NiCosplay) möta upp med oss på scen för att berätta om sina erfarenheter från tävlingar som EuroCosplay Championships och Cosplay-SM och hur det är att bygga dräkter och föreställningar till cosplaytävlingar på elitnivå!

Några av våra favoritspelningar från de senaste åren återvänder: Pöbel, Syntax Error och Loke kommer tillsammans se till att nätterna fylls av musik i alla möjliga genrer!

Ovanpå det kommer vi såklart att ordna en magisk eldshow och till och med cirkusföreställning, massor av paneler, gameshows, och lekar, ett helt nytt spökhus som är ännu läskigare än förr, plus en överraskning eller två!

Sen har vi vår Workshop, som precis som förra året är helt gratis, med allt vad det innebär i material och verktyg! Det är klart att ni får låna en limpistol! I år är bland annat också Slöjd-Detaljer på plats, och de är tillsammans med våra egna workshopledare jättepigga på att bygga något häftigt med er!

För er som är intresserade av Karaoke så är såklart vår egen Mooncat Karaoke på plats, och utöver den ofantliga låtlistan på 50 sidor(!!) så kan ni önska nya låtar direkt på http://kodachikai.blogspot.se/p/karaoke.html - och även om ni inte vill sjunga själva så kommer den - för funktionärer - utomordentligt livsfarliga Superkaraoken tillbaka under söndagen efter vår avslutningsfrukost, tillsammans med den superhemliga nya piñatan och en prisutdelning med priser för nästan 20000 i potten!

Sen har vi inte ens börjat prata om våra Cosplaytävlingar! En massa duktiga cosplayare från runt om i Sverige har redan anmält sig till vår nya Performance-tävling där vinnaren kommer att kvala direkt in i Cosplay-SM, och det kommer garanterat att bli ofantligt häftigt!

Vi ses i Maj!

Mon Feb 15 2016

Svensk Mästare i Cosplay

Cosplay SM 2016 - Nico Svensson!

Under förra årets Kodachicon delade vi ut Golden Tickets till vinnarna i vår cosplaytävling, och båda två gick vidare till SM! Deras performance var på topp (som förväntat!) men det var Nico Svensson som blev 2016 års vinnare i Cosplay-SM!

Hela tävlingen finns uppe på SVTplay t.o.m. 14/3 Se på årets SM i Cosplay HÄR!

Grattis till vinsten, Nico!

I år ligger vi i framkanten och kvalar direkt till SM! Det innebär att vinnarna i vår tävling åker till Cosplay SM 2017 och får tävla! Så logga in, se till att ni har en aktiverad biljett och anmäl er till tävlingen Performance under fliken ”Mitt Konventsbesök”. Mer info om tävlingen kommer upp efter hand!

Registrera dig, Logga in och Köp din biljett här!

Fri Jan 01 2016

Biljettsläpp!

Efter massvis med uppdateringar här på kodachi.se är det äntligen dags för biljettsläpp!

Funderar du på om du ska plocka på dig en biljett? Kolla in den absolut häftigaste nyheten på KodachiCon på länge!

Officiell kvaltävling!

I år har vår ytterst populära Cosplaytävling en helt ny gren! För er som känner att ni kan det här med Cosplay så erbjuder den nya Performance-grenen en extra utmaning där vi följer reglerna från Cosplay-SM och ser fram emot våra deltagares häftigaste shower någonsin! En segrande deltagare kommer ett år senare att gå direkt från KodachiCon 2016 och rakt upp på scenen i finalen för Cosplay-SM 2017!

Fotograf: Kim Ventura.

Cosplay-SM arrangeras av NärCon, och du kan hitta massvis med information om tävlingen på Cosplay-SM:s officiella hemsida och deras Facebooksida!

Antalet deltagare i Performance är begränsat, och tävlingsanmälningar kommer att öppna här på kodachi.se den 14:e Februari. Alla som har en aktiverad biljett kommer ha möjlighet att anmäla sig direkt här på hemsidan!

Mysigare än någonsin!

KodachiCon har alltid varit Sveriges mysigaste konvent, och det är såklart inte bara på Cosplayfronten vi jobbar hårt för att förbättra oss!

Med härlig mysmusik och dragigt hålligång låter vi såväl dansare som musiker inta våra lokaler för att hålla liv i oss allihop under hela konventet!

Några favoriter återvänder, såväl som nya överraskningar! Aktiviteterna på KodachiCon har aldrig varit så mysiga och stämningsfulla som de kommer att bli i år!

Så, kasta ut julgranen och spräng de sista nyårsraketerna! Nu peppar vi inför KodachiCon 2016!

Registrera dig, Logga in och Köp din biljett här!

Tue Oct 27 2015

Vi ses i sommar!

Änsålänge har vi bara ytterst lite vi vågar berätta om allt roligt som ska hända på Kodachicon! I Januari kommer däremot en massa info för er som är nyfikna! Längta!

Mon Oct 26 2015

Är du nyfiken på Kodachicon 2016?!

Bakom kulisserna har våra funktionärer och områdesansvariga redan börjat bygga upp ett ännu större event än någonsin förr!

Vet du redan idag att du vill hjälpa oss bygga upp vårt tuffaste konvent någonsin? Bli funktionär!

Hellre besökare?! Håll utkik efter vårt biljettsläpp den förste Januari! Då kommer det också att komma upp massvis med info om allt som ska hända!

Den 5:e till 8:e Maj blir det fyra fullsmäckade dagar med Kodachicon 2016!

Våra partners