Nyheter

Thu May 18 2017

Domare till cosplay!

Det är dags att presentera våra suveräna domare till Kodachicons cosplaytävlingar!

De är alla superpeppade på att få se alla tävlande och ta del av er på scenen. Här kommer en kort presentation;

DOMARE COSPLAY CATWALK + SKETCH (FREDAG 26 MAJ)

SOFIE RUNDGREN (CHIBIFIE) - Sofie är 27 år och har cosplayat sen 2009. Hon har bland annat tävlat i Cosplay-SM 2017. Sofie tycker det är väldigt kul att tävla, men tycker det är lika kul att bara cosplaya på ett konvent och träffa härliga människor.

CHEKA DIAZ - Cheka kommer ursprungligen från Sri Lanka och har länge varit en aktiv nörd. Hon beundrar alla cosplayare och vet hur svårt det kan bli med att hålla på med en sådan ovanlig men helt underbar hobby. Cheka älskar konst, att måla, och pyssla - cosplay är en kombination av alla hennes hobbyer.

CAMILLA HEDIN - Camilla kallas för Millie och är 23 år. Hon har cosplayat i över sju år och har en ännu längre bakgrund i teater och gestaltning. Det här är hennes första gång som cosplay-domare och hon tycker det ska bli jätte roligt att få se alla fina dräkter och coola uppträdanden!

DOMARE COSPLAY-SM KVAL (LÖRDAGEN 27 MAJ)

LOTTA LUNDIN (JIGGET) - Lotta har cosplayat i cirka 5 år. På relativt kort tid har hon hunnit med att tävla i en massa olika tävlingar, däribland Cosplay-SM, Eurocosplay och NCC, men har även varit domare på olika event. Det viktigaste för Lotta är ordet "play" i Cosplay - att det måste vara kul att gå på konvent och jobba med hantverk.

FANNY M BYSTEDT (MARUGITTO) - Fanny har cosplayat i snart 11 år, och har bland annat tävlat i Cosplay-SM 2016 och 2017, representerat Sverige i Eurocosplay, vunnit Dreamhacks cosplay-tävling och arrangerar dessutom tävlingar själv. Fanny älskar den kreativa utmaningen och uttrycket i cosplay – och att tramsa runt med vänner på konvent!

SABINA MANGAL (THE SABI) - Cosplayare som går under namnet THE Sabi. Utbildad inom mönsterkonstruktion och sömnad. Har bland annat tävlat i Cosplay-SM 2012 och 2014, har stor kärlek till cosplay och ser fram emot att se vad för coola cosplays Kodachicon har att erbjuda!

Våra domare är verkligen superpeppade! Säger att det ska bli jättekul att få se alla snygga cosplayare på scenen och ser verkligen fram emot Kodachicon!

Mer info om tävlingarna + tider HÄR

Tue May 16 2017

Cosplaypaneler

Varje dag tar oss lite närmare konvetet, och vi är så spända att visa er allt kul vi har pågång! Något sådant kul tänkte jag prata om lite närmare här...

Har du något du alltid velat fråga din favoritkaraktär om? Du kan Kodachicon hjälpa dig att bryta ner de väggar som separerar dig och fiktionen. Vi har nämligen en massa roliga cosplaypaneler under hela konventet!

En cosplaypanel är där ni i publiken kan fråga en grupp med cosplayare från till exempel en serie eller ett spel en massa frågor, och de svarar som sina karaktärer. De pratar med varandra, leka lekar och interagerar och det är något du definitivt inte vill missa.

Vill du ta chansen att ställa en fråga till en av marodörerna från Harry Potter? Eller kanske till din favoritkaraktär i appen Mystic Messenger? Har du alltid velat prata med någon av världens nationer från Hetalia? Då är det panelerna du ska hålla utkik efter.

Vi kommer att ha paneler för Mystic Messenger, Black Butler, Hetalia och Haikyuu. Det kommer även finnas en kombinerad workshop-panel om cosplay på liten budget, samt en hel panel om konsten att hålla paneler som är att rekommendera för alla som tycker att detta verkar roligt och vill göra något liknande i framtiden.

Viktigt att tänka på är att några av panelerna kommer att vara på engelska.

Ni kan läsa mer om alla panelerna HÄR - Där kan ni också läsa om en massa andra roliga föreläsningar, spel, meet-ups, event och annat som händer under konventet.

Känn peppen!

Fri May 12 2017

Malmö E-sport + Kodachicon = Sant!

Har du väntat nyfiket på vad det ska bli för coola spel på Kodachicon iår?

Du behöver inte vänta längre! I år driver Malmö E-Sport och MEGA årets spelavdelning tillsammans, och det kommer att bli jättecoolt!

De exakta tiderna för turneringarna är inte helt klara ännu, men turneringslistan för E-sportsavdelningen är här!

 • Torsdag 25/5: Hearthstone och Heroes of the Storm

 • Fredag 26/5: Overwatch och League of Legends

 • Lördag 27/5: Smash Melee

Du kan läsa mer på Malmö E-Sports hemsida! Anmälan till tävlingarna kommer du också åt på deras hemsida, och vi kommer att släppa mer information allteftersom den blir tillgänglig!

Ses på konventet! Game on! :D

Thu Apr 27 2017

Det börjar dra ihop sig!

Nu är det mindre än en månad kvar till Kodachicon!

Har du funderat på om det är läge att åka i år eller inte? Det är läge, vi lovar! Ta en titt på årets nysläppta konventschema, titta in på alla våra aktiviteter, våra försäljare och inte minst vår Cosplaytävling! Plocka på dig en biljett idag och ha roligt med oss i slutet av Maj!

Den senaste tiden har det varit tyst här, men under ytan har det hänt ofantligt mycket!

 • Blåkullalajv kommer att anordna Magiska Torget för mugglare som är nyfikna på trolldrycker
 • Skåne K-Pop sätter upp ett helt nytt K-Popdisco första natten och matchas upp av Syntax Error sista natten
 • Nordic Garrison kommer att hälsa på och visa vad Cosplay betyder i Star Wars-universumet
 • Spökhuset är tillbaka med ett nytt superhemligt tema
 • Vi håller på att bygga om ett helt torg till en unik chill med allt vad det innebär, och samtidigt dekorerar vi upp hela Kodachicon till oigenkännlighet
 • Den helt unika cirkusen och deras eldshow är på väg tillbaka till oss från Tyskland
 • Pöbel kommer tillbaka, och de har lovat oss helt nytt material!
 • För att inte tala om vår Cosplaytävling, direktkvalet till Cosplay-SM och allt annat viktigt!
 • Och kanske det tuffaste, vi kommer ha huvudbyggnaden på konventet öppen hela natten för er som inte vill sova!

Är du intresserad av gaming? Nedervåningen på vår helt omgjorda nya konventsbyggnad kommer att ha allt du behöver! Håll ögonen öppna så ska vi snart utannonsera tävlingarna till det också! Räkna med både våra klassiska tävlingar och några nya!

Kodachicon 2017 kommer att bli vårt bästa konvent någonsin! Vi ses i Maj!

Tue Mar 28 2017

Mindre än två månader kvar!

Hej alla konventare!

Våren är äntligen här och det firar vi med att visa er årets fantastiska poster (ritad av Diana Davidsson)! Kanske har ni redan har sett den runt omkring i Lund eller närområdet. På postern kan ni se både vår maskot Kodachi och hennes lillebror Kun.

Såg ni förresten Cosplay SM i helgen? Vi på Kodachicon älskar såklart cosplay, och nu har anmälan till vår kvaltävling till SM, Cosplay Performance, äntligen öppnat! Regler för Performance hittar ni på vår hemsida, kodachi.se/con17 , och det är även på hemsidan ni anmäler er.

Det är mindre än två månader kvar tills konventet och vi hoppas tycker det ska bli lika kul som vi gör! Vi ser fram emot att träffa er alla i maj på Sverigest mysigaste konvent!

Sun Mar 12 2017

Regeländring för Cosplay SM-kval

Tjenixen!

Vi vill bara informera jättesnabbt om en regeljustering i Performance-tävlingen!

Det har varit frågor om huruvida man får ha en assistent som hjälper till på scen då våra regler där var väldigt hårt formulerade. Det är absolut meningen att ni ska få ha en assistent på scen om det behövs för att ert framträdande ska bli på topp, och regeln är nu omskriven såhär: "Assistent är tillåten på scen, men denna får ej markant ta över huvudrollen i framträdandet och kommer inte att tas in i bedömningen."

Ha det finfint allihopa! Vi ser fram emot att läsa genom era ansökningar när anmälan till Performance-tävlingen öppnar den 27:e Mars! :D

Tue Feb 21 2017

Ett växande konvent!

Hej på er! Här kommer något en liten uppdatering från vår crew om vad vi håller på att förbereda inför konventet! :D

I år så expanderar vi och kommer ha två hela byggnader med aktiviteter för konventet! Försäljningen och mycket annat roligt, både gammalt och nytt, kommer att flytta till den tillagda lokalen, vilket gjort att vi får plats med en massa nya grejer att hitta på i den gamla! Utöver det så kommer ju såklart sådant som spökrundan och sovsal att vara i egna lokaler.

Så var redo och håll utkik, för framöver kommer vi att berätta om en massa kul nya grejer ni kommer att kunna göra på konventet!

Kramar och mycket pepp, KodachiCrew

Tue Feb 07 2017

Februarinytt!

Hej allihopa!

En liten uppdatering från oss här i Kodachicrew för att muntra upp er en mörk och snöig februarikväll!

Visste ni att i år kommer vi att ha sköna hängmattor som man kan vila i under konventet? Kanske sitta och läsa lite manga i? Nice! Men det är inte bara nyheter på konventet. Damma av era slöjdkunskaper och öva upp stämbanden, för både workshopen och, såklart, vår egen MoonCat Karaoke kommer att vara på plats i år igen!

Om ni besöker vår vårt facebook event får ni också en liten sneak-peak på vår egen planeringsprocess. Arrangeringen av ett konvent är superkul, men det ligger ju såklart en hel del jobb bakom. Att bestämma var alla grejer ska finnas och se till att allt får plats kan vara minst lika uttröttande som att dygna och spela tv-spel under konventet! Men vi är alla otroligt peppade, så vi gör vårt bästa för att göra konventet så bra som möjligt och tar oss igenom det!

Håll er varma i vinterkylan! /Kodachicrew

Thu Jan 26 2017

Gasp! Biljettsläpp!

Nu är det äntligen dags! Ta på dig din cosplay (friviligt, såklart!) och spring ett varv runt huset! Det är biljettsläpp och du kan redan nu plocka på dig din biljett här på hemsidan! Allt du behöver göra är att registrera dig och klicka in dig på "Köp Biljetter!" högst upp i menyn! Välkommen! :D

Tue Jan 24 2017

Biljettsläpp och Cosplay-SM!

Nu kommer det två spännande nyheter på en gång!

Först och främst, vi kan nu officiellt meddela att vi även i år kommer att ha direktkval till Cosplay-SM! Så dra fram symaskinen och värm upp worblan. Förutom kval till SM kommer vi såklart ha våra vanliga cosplay tävlingar också. Mer information hittar ni här på hemsidan!

Men då undrar ni säkert när ni kan köpa biljetter för detta och allt annat spännande vi kommer att ha?

Det kan vi också meddela, för på FREDAG 27/1 så är det dags för BILJETTSLÄPP!!!

Det är äntligen dags! Det är nu allt börjar hända på riktigt! Känn peppen! :D

Att köpa en biljett är enkelt. Du blir bara medlem här på hemsidan och klickar dig vidare! En biljett för hela helgen (tors-sön) kostar 300kr En sovsalsbiljett (tors-sön) kostar 150kr En endagsbiljett (säljs endast i entrén!) kostar 150kr

På fredag smäller det! :D

Glöm inte att kolla in vårt facebook event där vi också släpper nyheter och svarar på frågor.

Mon Jan 16 2017

Förberedelserna fortsätter...

Det har både snöat och töat (och snöat lite till) under de senaste veckorna, men förberedelserna inför årets konvent har inte påverkats det minsta av vädret!

Förutom tråkiga administrativa grejer (ansvarsuppdelning, jakt på gruppledare, viktiga mail och kontakter) har vi börjat boka in en massa intressanta föreläsare, awesome scenevents, merch-försäljare och annat skoj! Läs mer om dem här på hemsidan, och glöm inte att kolla sidorna regelbundet: vi har mycket mer som kommer läggas upp under månaderna som kommer…

Vi har nu fått tag i alla gruppledare vi behöver för vår crew, men vi behöver fortfarande funktionärer! Vare sig din hemliga talang är huvudräkning, plåstersortering eller att flyga rymdskepp så har vi ett arbetsområde där just DU behövs som mest! Sugen på att vara en del av vårt underbara crewteam? Ansök här!

Och om du har facebook: glöm inte att dela med dig och bjuda in alla dina vänner! Gå in på vårt facebookevent eller vår facebooksida och ge oss en tumme upp så att du inte missar vår påminnelse när vi öppnar biljettförsäljningen i slutet av månaden!

Sun Jan 01 2017

Gott nytt år!

2017 är äntligen här, och det betyder att vi närmar oss Kodachicon med stormsteg!

Så från och med nu och under alla veckor och månader fram till konventet öppnar kommer vi komma ut med massa nyheter! Biljettsläpp, gäster och aktiviteter, och allt annat kul vi vill dela med oss av.

Se till att hålla ögonen öppna för att inte missa allt det roliga och glöm inte att bjuda in era vänner till eventet!

Gott nytt år!

Wed Dec 14 2016

Facebookevent

Vårt facebookevent finns nu att hitta här! Där kommer du kunna hitta nyheter och även ställa frågor till oss, eller prata med andra som också planerar att gå på konventet!

Thu Nov 17 2016

Häftig ny hemsidedesign!

Hej och välkomna allihop till vår härligt nya superomdesignade Kodachisajt där allt är nytt, men fungerar precis som tidigare!

Först tänkte vi spara på det här fram till årsskiftet, men vi var så ofantligt nöjda med resultatet att vi bestämde oss för att släppa det redan nu! Välkomna! (Egentligen tryckte vår webbmaster på fel knapp och ville inte byta tillbaka, men säg inte det till någon!)

Vår nya sajt ska förhoppningsvis fungera mycket bättre på både mobiltelefoner och tablets, och sen tror vi att den är lite snabbare också! Skulle ni mot förmodan hitta några konstiga problem eller buggar så får ni jättegärna peta på oss på facebook och säga till! :D

Annars? Ha det finfint!

Vänliga hälsningar från eder superadmin!

Sun Oct 23 2016

Nu är det dags att söka till funktionär för Kodachicon 2017!

Har du någonsin varit sugen på att jobba riktigt stenhårt, ha mycket ansvar, och att slita som in i bomben medan alla dina vänner springer runt och har roligt?

Nu har du äntligen chansen, för funktionärsansökningarna till Kodachicon 2017 har precis kommit igång! Skapa ett konto direkt här på hemsidan och ansök idag! :D

När du skapat ditt konto och är inloggad så skickar du in din ansökan via Den här länken! ^^

Våra partners