Aktiviteter!

Quidditch med Platyplums Grundare

Kom och spela mugglarquidditch med Harry Potter-föreningen Platyplums Grundare! Nybörjare som erfaren, gammal som ung, fan av Harry Potter eller inte, vi kan garantera att det blir ett flertal spännande matcher i sann magisk anda. Efter spelet bjuder vi på fika!

Till toppen av sidan

This One Goes To Eleven

This One Goes To Eleven …är en frågesport där två lag turas om att besvara frågor som • Hur kommer man från Marvels Wolverine till Phoenix Wright: Ace Attorney via Murdoch Mysteries och Daredevil? • Varifrån är den här sångtexten? • Vad menar en japan som vill bjuda på baikingu (viking)? Och det lag som först kommer till elva poäng vinner.

Till toppen av sidan

Föreläsning - Att Handskas Med Depression

Depression är något som många lever med, men som inte talas om särskilt mycket. Kom och lyssna på ett föredrag om ämnet och öka din förståelse.

Till toppen av sidan

Foam 101 med Addies Cosplay

Vill du bygga cosplay och props i foam men vet inte vart du ska börja? Eller vill du ha mer tips och trix? Då är du varmt välkommen till min föreläsning!

Jag kommer att gå igenom grunderna i att arbeta med EVA-foam. Vad för olika foam det finns, hur du arbetar med dessa, säkerhet, mönster, verktyg m.m.

Till toppen av sidan

Bromölla Spelförening

Vi från Bromölla Spelförening kommer att visa upp vår verksamhet av brädspel, rollspel och eventuellt lite figurspel.

Vi är en liten förening med ett stort intresse för spel i alla dess former. Så om ni delar detta intresse eller skulle vilja lära er mer om t ex "vad är ett rollspel?", tveka inte att komma till oss. Vem vet kanske även ni kommer att fasta som vi gjort! Varmt välkomna!

Till toppen av sidan

Mystic Messenger Panel

Under Kodachicon 2017 kommer vi att hålla i en astuff Mystic Messenger-panel! Karaktärer som kommer att delta under panelen är: Seven, Yoosung, Zen, Jaehee, Jumin, MC (Main character)

Panelen kommer att pågå i en timme och den kommer även att spelas in för att sedan kunna läggas ut offentligt. (Under panel kommer vi att prata engelska för att alla ska kunna förstå)

Till toppen av sidan

Malmö e-sport

Malmö e-sport håller turneringar i e-sport på KodachiCon!

Torsdag: Hearthstone och Heroes of the Storm Fredag: Overwatch och League of Legends Lördag: Smash Melee

För anmälan och mer information klicka här: https://malmoesport.se/kodachicon-2017/

Till toppen av sidan

Love Live! meet up - musikvideo

Även iår ska vi väl ha ett Love Live-meetup! Men varför stanna där? Visst drömmer vi alla om att dansa som våra härliga idoler? Därför tänker vi testa att göra en musikvideo! Låten är Sunny Day Song, vi tänker oss att vi blandar dans och småklipp som en riktigt pv~ Förutom det så tar vi säkerligen vanliga cosplay-foton och det finns dessutom en fysisk scoutlåda att testa lyckan i! För mer info, se vårt facebook-event "Love live meetup KC!" :3

Till toppen av sidan

Malmö Kortspelsförening

Testa på alla möjliga roliga kortspel så som Magic the Gathering, WeissSchwartz, Vanguard, Star Realms med mera. Vi lär er spela om ni inte kan. Har ni egna lekar med er? Utmana oss då!

Till toppen av sidan

Spökhuset

Kodachicons läskigaste aktivitet! Under varje natt sätter vi upp fem rundor med vardera tio deltagare på ett hemligt tema. Kom hit och se om du överlever!

Till toppen av sidan

SFM

SFM är ett animekonvent som kommer gå av stapeln 22-24 september i Skövde. Under KodachiCon kommer vi att hålla dagliga fanfiction-tävlingar där ni får två slumpmässigt utvalda karaktärer och en timme på er att skriva. Hos oss kommer det även finnas trolldeg och potatisstämplar.

Till toppen av sidan

Black butler Panel

( Eng) Like last year we will visit the Anime world ~ First stop Black butler! Have you ever wanted to see Sebastian reject Grell´s love with your own eyes? Or try to make a contract with one of the Butler´s from the different mansions You can ask all the questions you´ve been dying to ask ! Even make them do truth or dare. After all this is simly one hell of a panel ;)

(Swe) Precis som förra året beger vi oss till anime världen~ Första stoppet Black butler! Har du någon gång velat se med dina egna ögon när Sebastian nekar Grell´s kärlek? Eller försöka att göra ett kontrakt med butlerna från de olika mansions Du kan fråga de frågor som du skulle dö för att få ställa ! Även få de att göra sanning eller konka. After all this is simply one hell of a panel ;)

Till toppen av sidan

Wasabi

Vi vill anordna ett drop-in rum med spel och brädspel med asiatiskt tema. Vi kommer slå ihop med mahjong, men i år är det mer blandade spel: drick lite grönt te och spela spel och ta det lugnt.

Till toppen av sidan

Cosplayer on a budget (Workshop, in english)

We are two friends who love to cosplay, but have found out that it is a rather expensive hobby.

So do you know the feeling when you look at your bank account, and it's empty? (Probably spent on cosplay). Do you know the feeling when there is a cosplay you want to make, but you don't quite know how to start? Do you know the feeling when you look at materials that are super expensive, and you want to find a cheaper alternative that works just as good?

Was your answer to any of those questions "yes", then we think this might be something for you! We will talk about how to save some money on that cosplay, and teach you some basic techniques we have learned over the years. This will be a combined panel and workshop, so you will have the opportunity to try some of the techniques out yourself.

We can't wait to meet you!

Our facebook page

Love Jill (Hiccup the Derp) and Heidi (Tigermis Cosplay)

Till toppen av sidan

Mouse Guard Och Mega Dungeon

Mouse Guard är ett rollspel där man spelar små söta möss i en värld som är mycket större än sig själv. Ni har fått uppdraget att gå till Gran-by, där territoriets ända universitet finns, för att stoppa en Honungs guide från att locka djur och sätta staden i fara!

Mega Dungeon! Hur många kommer vi förlora? Hur långt når vi? Kommer vi nå slutet innan kodachikon är slut!?

Till toppen av sidan

Masking Color Norden @maskingcolornorr

Avtagbar Masking Color som kan tas av och flyttas efter målning.

Masking Color, föddes i Tokyo, nu anpassat till ”Swedish Design” och ”Swedish Style”. De avtagbara designerna kan återanvändas på annan yta eller för annat tillfälle. Till exempel Halloween, Juldekoration för denna och nästa säsong. Färgen kan användas på alla typer av platser där du inte tänkte på att använda färg innan, fönster, båt, bil, cykel, mobil och dator. Använd din fantasi. Vi erbjuder 26 olika färger. Vi är ett japanskt färgbolag.

Under dagen den 25.e maj, ni kan måla era favorit comic eller manga karaktär, eller "vad betyder mitt namn på japanska" eller gör det själv smycke. Sedan kan ni komma och hämta OH-filmen. Ta av objekt från filmen och sätta det på ditt favorit ställe.

http://www.maskingcolor.com/en/product/ Värmt välkommen!

Till toppen av sidan

So You Think You Can NERD

So You Think You Can NERD …är en frågesport med ämnen från världshistoria och klassisk musik till Love Live! och säsongens smak på Crunchyroll, där tre lag tävlar genom att svara på de lätta frågorna och ge de svåra till motståndarna.

Till toppen av sidan

Fornsaga - Ett dramatiskt bordsrollspel i fornnordisk järnålder

Peter Malmberg är författaren bakom bordsrollspelet Fornsaga som finns uppe på Kickstarter nu. Kom och provspela Fornsaga tillsammans med tre nya/gamla/blivande vänner. Spelmötet tar ungefär 3 timmar och du kan komma själv eller tillsammans med en grupp upp till 4 personer. Du behöver inte ha spelat rollspel tidigare och aktiviteten är öppen för alla över 12 år. Läs mer om rollspelet på fornsaga.se!

Till toppen av sidan

Panel-föreläsning

Karaktärspaneler på konvent har blivit allt vanligare under de senaste åren; vilket man kan se på utbudet som finns på konvent. Det är inte ovanligt att folk har tittat på en eller flera paneler; färre har dock själva varit med i en. Den här föreläsningen riktar sig både till dig som vill vara med i en panel, men som aldrig har varit med, och till dig som har varit med i en, men också dig som bara är intresserad rent allmänt. Kanske vill du ha tips på saker man kan tänka på för att göra en uppskattad och rolig panel, eller utbyta idéer med andra? Oavsett vad kommer du förhoppningsvis bli inspirerad. Vem är jag då? Jag kallas för Kat och är en cosplayare på 20 år, och grundaren av Swedish Volleybaes, en Haikyuu-grupp som gjort paneler tillsammans sedan ncs'15. Jag har själv varit med i nio paneler, och av dem har jag själv anordnat och ansvarat för fyra av dem. På vägen har jag lärt mig flera saker som kan vara bra att tänka på när man är med i, eller håller i en panel, och det är dessa jag kommer att dela med mig av. Det kommer att bli hälften föreläsning, och hälften diskussioner (utbyte av panelerfarenheter). Missa inte detta!

Till toppen av sidan

Cosplay Dating Game

Cosplay Dejtingshowen återvänder för ett nytt år! Kom i cosplay eller som du är för en rolig och tramsig tillställning. Varje runda väljer vi ut en ur publiken som får ställa ca 3 frågor till 3 hemliga beundrare från publiken. Sedan är det dags att välja sin special somepony~ Blir din OTP sann? Blir det crackships eller rentav canon? Och får vi se äkta kärlek även iår? >w< För mer info/frågor, se vårt Facebook-event "Cosplay-Dating GameShow ^w^"

Till toppen av sidan

Cosplaypanel Hetalia

Vill ni passa på att ställa frågor till världens nationer från Hetalia? Kom till Cosplaypanelen och släng er in i världspolitik a la anime!

Till toppen av sidan

Takarazuka

Har du för lite glitter och kvinnor i herrkläder i ditt liv? Saknas lite sång och dans? Kom då till oss och upptäck Takarazuka Revue, Japans glittrigaste musikalkompani med kvinnor i alla roller och över 100 år på nacken. Efter en kort presentation visas utvalda klipp från olika produktioner, allt med engelska undertexter. Entusiasterna/Takarazuka-nördarna Elin och Anna finns på plats och svarar mer än gärna på alla dina frågor. Så kom in och sätt dig ner och njut, men på egen risk. När du går ut är du fast.

Till toppen av sidan

Sing-a-long: Little Shop of Horrors

Sjung med i den klassiska musikalen om människoätande växter, från kompositörerna till Disney-renässansen!

Till toppen av sidan

Uta no Quizz-sama: Musiktävling

Vi mjukstartar konventet med ett musikquizz för att kicka igång redan torsdag eftermiddag! Vi blandar friskt musik från anime, spel och tecknat där ni ska lyssna, humma och sjunga er fram till vinst. Vi tänker att alla ska kunna delta men vi ser helst lag om 3 personer, allt sånt löser vi dock på plats. Pris finns i potten! OwO

Till toppen av sidan

Mahjong - Asiens populäraste spel

Vi lär ut Mahjong både till nybörjare och de som spelat förut. Vi är några av de ledande spelarna i skandinavien och berättar om hur roligt, utmanande och strategiskt krävande Mahjong är och varför det är ett av världens bästa spel, som man kan lära sig mer om i flera år och tävla, eller bara spela avslappnat med sina vänner.

Till toppen av sidan

Takarazuka: Hoshiai Hitoyo

Takarazuka Revue är ett över hundra år gammalt japanskt musikalkompani som helt består av kvinnor. Vi är superglada att för andra året på rad kunna visa Takarazuka på KodachiCon, och i år blir det den sorgliga men otroligt vackra föreställningen Hoshiai Hitoyo (One Night of Stars) från 2015. Den utspelar sig i Japan under Edoperioden och handlar om Kinosuke som är son till en adelsman. Som barn blir han vän med två barn från byn, Sen och Genta, och klasskillnaden till trots blir Kinosuke och Sen kära i varandra. De skiljs åt när Kinouske som representant för sin familj måste åka till Edo och börja arbeta för shogun, men de möts igen sju år senare. Då står det dock klart att de lever i två väldigt skilda världar, och när svält och missväxt tillslut driver invånarna i Kinosukes hemstad till revolt måste han välja sida.

Vi börjar visningen med en kort presentation av Takarazuka, och själva föreställningen är cirka 1 timme och 30 minuter och visas med engelska undertexter.

Välkommen, och glöm inte näsdukarna!

Till toppen av sidan

MEGA

MEGA är en ideell ungdomsförening med inriktning mot digitala spel. Föreningen har sitt säte på Spelens hus i Malmö på Nobelvägen 145A. Förra året blev vi utsedda till årets förening 2016 på föreningsgalan i Malmö. Vi kommer fortsätta jobba för att MEGA ska vara en kul, trygg och spännande mötesplats för tv-spelare.

Föreningen bedriver sina veckoaktiviteter på torsdagar och jämna söndagar, även kallat TNG. På dessa träffar uppmuntrar vi till fritt spelande, men vi försöker även ha speciella teman exempelvis i samband med att nya spännande speltitlar släpps. Vår aktivitet äger rum på Spelens hus 17:00-22:00 på torsdagar samt jämna söndagar 15:00-21:00. MEGA arrangerar även spelhelger på Spelens hus, där Winter-een-mas-helgen i slutet av januari är en av de större. Aktiviteterna på Spelens hus är öppna för alla medlemmar och ett års medlemskap i föreningen kostar 50 kronor.

På Kodachicon har vi en massa TV-spel och kör roliga tävlingar med er allihop i spelavdelningen!

Till toppen av sidan

Mooncat Karaoke

Kodachikai själva driver den absolut coolaste karaoken vi känner till. När vi inte sjunger högt hemma i vår egen föreningslokal är vi runt om i hela Norden och sjunger med alla möjliga andra intelligenta livsformer! Vi har varit på Närcon, i Danmark, och till och med i Norge och sjungit med folk, men nu är vi tillbaka på vårt eget favoritkonvent! Vi ses på Kodachicon 2017!

Till toppen av sidan

Kodachis egna Workshop!

För tredje året i rad är vi snart på plats igen med alla våra duktiga skräddare, och nytt för i år är mer sömnad!

Vi kommer ha mönster för enklare plagg som t.ex. cape, kjol och väst till förfogande, och det kommer också att köpas in lite extra tyg, men vill ni sy något större får ni gärna ta med er eget tyg, blixtlås, knappar, spännen, så hjälper vi till!

Precis som tidigare år kommer vi ha worbla, diadem, päls, filt, pärlor, med mera som är fritt att använda för alla som vill prova på något nytt! Är det något material ni gärna skulle vilja att vi har i workshoppen, hör av er så ska vi försöka lösa det.

Vi ses i workshoprummet!

Till toppen av sidan

Magiska torget av Blåkullalajv

I Skåne och Sverige lever gott om häxor och trollkarlar dolda för vanliga mundisars ögon. De skickar sina barn på skolor som Blåkulla magiska läroverk och bor, handlar och umgås på speciella platser endast synliga för dem som vet vad de letar efter. På Kodatchicon dyker en hoper av dessa häxor och trollkarlar upp och skapar ett magiskt torg i miniatyr för alla besökare. En plats som är lika delar lajv och marknad. Kom dit och besök Magiministeriet för att skaffa allehanda tillstånd eller för att diskutera magisk lagstiftning med deras erkänt grå byråkrater Kom dit och träffa representanter för Blåkulla magiska läroverk och se om du har var som krävs för att skiva in dig på skolan och om det finns något elevhem lämpligt för dig. Kom dit och fyll på ditt lager med trolldrycker, köp en besvärjelse eller våga kanske investera i en ny trollstav? Vad som helst kan hända.

Till toppen av sidan

Star Wars New Canon: Legends Strikes Back

Star Wars New Canon är tillbaka! Förra årets föreläsare återvänder för att uppdatera dig om vad som hänt i Star Wars världen under det gångna året, och vad som kommer att hända framöver. Det finns så många frågor! Vad är canon och vad är inte canon? Kan det som blivit en legend komma tillbaka? Vad hände med din favoritkaraktär emellan filmerna? Hur ser egentligen det politiska läget i galaxen ut efter Imperiets fall? Det finns så mycket att hålla reda på att man blir alldeles snurrig.

Frukta inte! Diana Davidsson och Johanna Persson Hansson kommer att guida er igenom det konstant expanderande Star Wars universumet. Det handlar om filmer, serietidningar, böcker, tv-serier, rekommendationer och mer. Vi hoppas vi ses på konventet. Må kraften vara med er!

Kan innehålla spår av spoilers! --

Star Wars New Canon is back! Last year's lecturers returns to update you on what has happened in the world of Star Wars during the past year, and what will happen in the future. There are so many questions! What is canon and what isn't canon? Can that which has become a legend come back? What happened to your favorite character in between the movies? What is the political situation in the galaxy after the fall of the Empire? There's so much to keep track of that one usually feels completely overwhelmed!

Fear not! Diana Davidsson and Johanna Persson Hansson will guide you through the constantly expanding Star Wars universe. We'll talk movies, comics, books, cartoons, recommendations and more. We hope to see you at the convention. May the force be with you!

May contain traces of spoilers!

Till toppen av sidan

Cosplay-panel Haikyuu

Kom och träffa karaktärerna från Haikyuu. Karasunos volleybollag har ställt några av sina spelare till förfogande och de kommer att svara på era frågor. Det kommer även att förekomma Truth or Dare och en överraskning, så missa inte!

Till toppen av sidan

Skåne Kpop

Gillar du Kpop? Vill du veta mer om Kpop? Välkomna till oss i Skåne Kpop! Vi är en förening som är aktiv i Lund och hos oss så kan du lyssna på Kpop, prata Kpop och vara Kpop!

Vi kommer under Kodachicon att erbjuda en mötesplats för alla Kpopintresserade (och även lite Jpop), samt hålla lite roliga aktiviteter och händelser.

Mer än välkommen till oss i Skåne Kpop!

Till toppen av sidan

Nordic Garrison

The 501st Legion (a.k.a. Vader's Fist) is a worldwide organization of Star Wars fans, formed by Albin Johnson. The 501st Legion is the world's largest Imperial costuming organization, spanning the entire United States and 59 other countries. Rebel Legion is an international fan-based volunteer organization dedicated to the construction and wearing of screen-accurate Star Wars Rebel Alliance costumes

Till toppen av sidan

Kawaii J-Fashion

Japan är ursprungsland för många spännande klädstilar, som exempelvis lolita, gyaru och visual-kei. Detta föredrag kommer att behandla ett antal Japanska klädstilar och dess ursprung. Alla modeintresserade och nyfikna är mycket välkomna!

Till toppen av sidan

Våra partners