Om Kodachicon

Kodachicon är ett nördkulturellt evenemang arrangerat av Kodachikai och dess distriktsförbund Sverok Skåne, som sammanfogar hela skånes nördkulturliv under kristi himmelsfärdshelgen i Lund. Vi titulerar oss som Sveriges mysigaste konvent, och vi jobbar jättehårt för att ni allihop ska vara glada och nöjda under våra härliga konventsdagar!

Under 2016 hade vi nästan tusen besökare, och det planerar vi nu försöka toppa med en massa nya aktiviteter och överraskningar!

Det viktigaste

Konventet går av stapeln den 25-28:e Maj på Polhemskolan i Lund, och alla är välkomna, stora som små! Inträde för en dag kostar 150kr, och om du vill stanna hela evenemanget kostar det 300kr. plus eventuellt en sovsalsplats för 150kr till.

Sovsalar

Vi har såklart sovsalar på konventet, där du kan boka en plats genom att köpa en sovsalsbiljett i biljettköpet. På så sätt kan du vara på plats direkt när vi öppnar på morgonen och stanna tills vi stänger under natten, utan någon restid till sängen! Vi säljer frukost på plats, och sovsalarna bevakas dygnet runt av vår crew. Skulle det vara något så kan du alltid få tag i en vuxen som kan hjälpa dig tillrätta.

Matservering

Vi har även mat som lagas och förbereds på plats av vår alldeles egna kökschef, som lämnar sin restaurang över helgen för att laga mat hos oss istället!

Vårt mål är att servera varm mat av god kvalité för en billig peng, och ha alternativ för alla: allt ifrån vegetariskt och veganskt till allergianpassat. Prata med vår kökspersonal om du behöver specialmat, så löser dem det (utan extra kostnad)!

Crew

Kodachicrew är vår personal, som jobbar helt ideellt i gengäld för mat, husrum och inträde till konventet. Vår crew kommer ha coola, färgglada t-shirts, och ska vara lätta att hitta! Vill du bli en del av vårt crew team? Ansök här!

Utöver vår egen crew kommer vi ha vår kökschef med assistans, och externa arrangörer som vän-föreningar som håller i aktiviteter och spel.

Vi har även försäljare på plats, och artister som uppträder och underhåller!

Vill du anmäla dig som extern arrangör? Anmäl dig här: Utställaranmälan

I Kodachicrew har vi en specifik grupp för trivsel och säkerhet. De har alla fått en grundläggande utbildning i första hjälpen och vet vad de ska göra om en otrevlig situation uppstår. Utöver plåster och vatten till uttorkade konventare (vatten är såklart gratis i vår matservering, ha gärna med en vattenflaska att fylla på!) vandrar de runt i området och ser till att alla har det bra och sköter sig.

Värdegrunder och likabehandling

Vi på Kodachicon vill arbeta för att främja likabehandling och motverka diskriminerande och exkluderande behandling. Därför har vår förening en likabehandlingsplan.

I vår likabehandlingsplan står bland annat:

Vårt konvent består av människor som kommer från olika bakgrunder och som har olika livserfarenheter. Vi värderar trygghet mycket högt och jobbar ständigt för att alla som kommer till oss ska känna sig trygga och välkomnade för att på så sätt uppmuntra till engagemang i föreningen och våra aktiviteter.

Med aktivt likabehandlingsarbete vill vi skapa en trygg, öppen och inkluderande miljö för alla våra medlemmar där alla får vara med. Vi vill arbeta för att skapa en medvetenhet om och en förståelse för att våra olikheter är en styrka och att den mångkultur som vår förening består av är en styrka och en tillgång.

Alla har rätt att vara med, vilket innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Alla som vill, oavsett nationalitet, socioekonomisk bakgrund, etniskt ursprung, religion, ålder, kön, sexuell läggning, könsidentitet samt fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i förenings verksamhet: både våra konvent och föreningsmöten!

Kontakta oss

Oroliga föräldrar? Föräldrar (och alla andra sorters vuxna) är självklart varmt välkomna till Kodachicon dem också, men om de skulle vara oroliga hemifrån så kan man nå ledningsgruppen som ansvarar för konventet.

Handlar det om frågor inför konventet, eller något mindre akut, skicka ett mail till:

Johanna, infoansvarig: info@kodachi.se

Sara, crewansvarig: crew@kodachi.se

Våra partners