Nyheter

Wed Mar 25 2020

Kodachicon 2020 Inställt

Kodachicon 2020 ställer in.

Hej alla underbara nördar!

Vi ledningsgruppen för Kodachicon har tagit det tråkiga beslutet att ställa in Kodachicon 2020 som skulle ha gått av stapeln 21-24 maj på Polhemskolan i Lund.

Detta på grund av den rådande situationen kring Coronaviruset (Covid-19). Med WHO och Folkhälsomyndighetens nuvarande information och rekommendationer har vi nått slutsatsen att det inte är praktiskt möjligt för oss att genomföra konventet under våren, och våra möjligheter att flytta till andra datum är minimala.

Vi är såklart väldigt ledsna över att behöva ställa in ett så stort och viktigt event som ligger oss nära hjärtat, men vi värnar om våra funktionärer och besökare och vill inte ta några risker. Hur framtiden ser ut är väldigt osäkert, men vi ger inte upp helt!

Vi i ledningsgruppen vill skicka ett stort tack till alla våra funktionärer och samarbetspartners som har jobbar hårt fram tills nu. Ni är jätte viktiga! Vi hoppas att vi får se er igen nästa år!

Vi vill också skicka ett stort tack till alla som planerade att besöka oss, det känns tråkigt att inte få träffa er! Alla som har köpt biljetter kommer bli återbetalda via Paysons system, detta kommer ta några dagar.

Alla underbara funktionär och besökare brukar i samband med Kodachicon även bli medlemmar i vår förening Kodachikai. Skulle ni vilja stötta oss fram tills nästa år så hade det varit guld värt om ni ville bli medlemmar trots att Kodachicon inte blir av. För med info kolla följande länk: https://ebas.sverok.se/signups/index/5698

Vårt mål är att, om omständigheterna tillåter, istället hålla ett mindre event till hösten! Håll utkik efter nyheter och uppdateringar här på våra sociala medier!

Annars så ses vi nästa år: Kodachicon 13-16 maj 2021

Med vänliga hälsningar Mia Johansson - Huvudarrangör Ledningsgruppen för Kodachicon

Mon Apr 15 2019

Årsmöte 2019

Årsmöte för Kodachikai 2019

Datum: 29 april Tid: 18:00 Plats: Fäladsgården

Välkomna till Kodahikai's årsmöte 2019!

För att ha rösträtt måste du vara medlem i föreningen, detta blir du genom att köpa biljett till Kodachicon, bli accepterad som funktionär eller betalar in medlemsavgift till vårt plusgiro.

För dagordning och proposition vänligen se följande länk.

https://docs.google.com/document/d/1XdmYqNLTHAza8zThHhcGTsAECpL9tyogPtzOGz9omIg/edit?usp=sharing

!!Observera att under årsmötet kommer vi att ha stadgeändringar och ändringar av värdegrunden!!

Mon Mar 25 2019

Måndagsmöte

Kodachikais måndagsmöten är en återkommande träff. Varje måndag på Fäladsgårdens Fritidsgård, klockan 18:00-21:00.

Thu May 24 2018

GDPR

Behandling av personuppgifter Kodachikai lagrar personuppgifter för att kunna fullgöra relationen med dig. Genom att lämna dina personuppgifter godkänner du att Kodachikai lagrar och behandlar dessa, dels med fullgörande av avtal (till exempel att du köpt biljett) och dels med Kodachikais berättigade intresse som rättslig grund. Alla personuppgifter behandlas i enlighet med den vid varje tillfälle gällande lagstiftningen. Utförlig information gällande Kodachikais behandling av personuppgifter finns på www.kai.kodachi.se. Personuppgifterna kan komma att användas för direktmarknadsföring samt informationsutskick från Kodachikai. Vill du inte få dessa utskick kan du avsäga dig dem genom att kontakta vår informationsmail, info@kodachi.se.

Du kan läsa mer här: https://kai.kodachi.se/kai/pages/F097F5A3-4940-4AEC-A33C-5D07FC037633

Mon Oct 23 2017

Spellovet i Lund 2017!

För första gången så kommer vi ha ett Spellov här i Lund! Basement LAN och vi på Kodachikai, tillsammans med andra lokala föreningar, kommer att ge er ett höstlov fullt med olika typer av spel och gemenskap! Eventet och alla aktiviteter är gratis!

Vi kommer att börja veckan med en nördloppis arrangerat av Kodachikai, vardagarna kommer vi att hålla i olika aktiviteter och veckan avslutas med ett LAN som arrangeras av Basement LAN! :)

Vill du eller din förening vara med och hjälpa till med aktiviteter? Hör gärna av dig till: mia.johansson@kodachi.se alva.soder@basementlan.se

För mer information så hänvisar vi till eventet som finns på Facebook! https://www.facebook.com/events/1973363176239644/?active_tab=about

Mon Jul 24 2017

Malmöfestivalen Cosplattävling

Malmöfestivalen kan även i år stolt presentera ett delkval till Cosplay-SM (svenska mästerskapen i cosplay) och visa vad våra lokala talanger går för!

Cosplay (en sammansättning av orden "costume" och "play") går ut på att skapa dräkter, klä ut sig och porträttera en fiktiv karaktär. Cosplay har med tiden blivit en seriös konstform och sport, där det går att tävla på både lokal, nationell och internationell nivå. Varje år kvalar tio av Sveriges skickligaste dräktskapare in till Cosplay-SM.

På Malmöfestivalen har vi flera priskategorier; så alla är lika välkomna! Både du som är helt ny inom cosplay (detta kanske blir din första tävling?), du som varit med ett tag och du som vill tävla på mer avancerad nivå. Det viktigaste är att du tycker det är roligt att vara med!

Föranmälan krävs men alla är välkomna att heja på!

Arrangeras av Svenska cosplayföreningen i samarbete med Kodachikai och Närcon.

MÖT VÅRA DOMARE! Vi har nöjet att presentera våra tre härliga domare till cosplaytävlingen på Malmöfestivalen!

JIGGET
Lotta Lundin har cosplayat i cirka 5 år. På relativt kort tid har hon hunnit med att tävla i en massa olika tävlingar, däribland Cosplay-SM, Eurocosplay och NCC, men har även varit domare på olika event. Det viktigaste för Lotta är ordet "play" i Cosplay - att det måste vara kul att gå på konvent och jobba med hantverk. https://www.facebook.com/pg/Jiggets.Cosplay.corner/

RINACA COSPLAY OCH SURINE COSPLAY (DK) Sørine och Carina Gradholt Karlsson är två väletablerade cosplayers som tillsammans representerat Danmark i ett antal större cosplaytävlingar. Bland annat World Cosplay Summit 2011 och 2015 samt European Cosplay Gathering 2011. Paret är även vana cosplaydomare, bland annat på J-popcon (DK), Animecon (FR), Salon del Manga Barcelona (ESP) och Copenhagen Comics (DK). https://www.facebook.com/RinacaCosplay/ https://www.facebook.com/SurineCosplay/

LÄS MER OM EVENTET HÄR: Facebook event: https://www.facebook.com/events/1706109256359355/ Anmäl dig på Malmöfestivalens hemsida: http://malmofestivalen.se/news/article/4321 Programtext: http://malmofestivalen.se/program/event/4474 SISTA ANMÄLNINGSDAG MÅNDAG 31 JULI!

Sun Jan 22 2017

Ge förslag på vårterminsaktiviteter!

Hej alla våra underbara medlemmar!

Vårterminen har dragit igång och det betyder att våra måndagsmöten kommer att fyllas med roliga aktiviteter. Så nu sitter vi i styrelsen och undrar vad du skulle vilja att vi hitta på för något för er?! Lämna era förslag genom att skicka ett mail till info@kodachi.se.

Du kanske själv vill hålla i en aktivitet? T.e.x. en bokcirkel, turnering, spel eller Cosplay bygg. Tveka inte att höra av dig till oss så ser vi fram emot att hjälpa dig!

Mon Jan 16 2017

Nu har vi en värdegrund och likabehandlingsplan!

Nu har vi föreningen Kodachikai äntligen en värdegrund och en likabehandlingsplan!

Vi i styrelsen jobbade fram förslag som vi tog upp på ett medlemsmöte den 15 januari 2017. Efter att våra medlemmar fått chansen att ge synpunkter så gjordes lite ändringar och de färdiga förslagen antogs i samband med medlemsmötet. Dessa fina dokument kommer hjälpa oss i vårt föreningsarbete, har du frågor så är du alltid välkommen att kontakta oss på info@kodachi.se.

Värdegrund: http://www.kodachi.se/kai/pages/C295478D-E981-4AA9-96E4-57A15EB6BDF2

Likabehandlingsplan: http://www.kodachi.se/kai/pages/03531C50-4EF5-4E4B-984C-227EE7FA138F

Thu Nov 17 2016

Häftig ny hemsidedesign!

Hej och välkomna allihop till vår härligt nya superomdesignade Kodachisajt där allt är nytt, men fungerar precis som tidigare!

Först tänkte vi spara på det här fram till årsskiftet, men vi var så ofantligt nöjda med resultatet att vi bestämde oss för att släppa det redan nu! Välkomna! (Egentligen tryckte vår webbmaster på fel knapp och ville inte byta tillbaka, men säg inte det till någon!)

Vår nya sajt ska förhoppningsvis fungera mycket bättre på både mobiltelefoner och tablets, och sen tror vi att den är lite snabbare också! Skulle ni mot förmodan hitta några konstiga problem eller buggar så får ni jättegärna peta på oss på facebook och säga till! :D

Annars? Ha det finfint!

Vänliga hälsningar från eder superadmin!

Sat Apr 16 2016

Kallelse till årsmöte för Kodachikai 2016

Vi välkomnar alla våra medlemmar till vårat årsmöte! Alla som köpt och aktiverat sin biljett är medlemmar i föreningen. Man kan även följa instruktionerna under "Bli medlem!"

Kallelse till årsmöte för KodachiKai Datum: 29:e april 2016 Tid: 18:00-22:00 Plats: Jaktstigen 33, 226 52 Lund (om ni inte hittar, ring 0736403700 för instruktioner) Motioner måste vara inlämnade senast 18:00 den 27/4 2016, 48 timmar före årsmötet.

--Dagordning--

 1. Mötets öppnande
 2. Val av mötesordförande och sekreterare
 3. Val av protokolljusterare att jämte ordföranden justera protokollet
 4. Fråga om kallelse till mötet har utfärdats i behörig ordning
 5. Fastställande av röstlängd för mötet
 6. Fastställande av dagordningen
 7. Genomgång av föregående årsmötes protokoll
 8. Föredragande av verksamhetsberättelse och kassaberättelse
 9. Revisionsberättelse och beslut om ansvarsfrihet för sittande styrelse
 10. Genomgång och godkännande av verksamhetsplan och budget
 11. Andra omröstning av stadgeändring angående styrelse val.
 12. Behandling av inkomna motioner
 13. Val av ny styrelse
 14. Val av minst två revisorer
 15. Fastställande av medlemsavgift.
 16. Årsmöte för våra avdelningar inom föreningen.
 17. Övriga frågor
 18. Mötets avslutande

--Verksamhetsberättelse-- Vi har haft återkommande teckningsmöten en gång i veckan. Under höstterminen har vi även haft andra aktiviteter under våra möten. Aktiviteterna har bestått av teckningskurser, matlagning, filmvisningar, sommarfest och julfest.

Vi har även haft doramavisning varje vecka under vårterminen, men under höstterminen var biolokalen under reparation.

Vi har även hållit ett konvent, fyra-dagars KodachiCon. Under konventet har vi haft flera aktiviteter, däribland TV-spel, Cosplay, Karaoke, mm.

Utöver detta har föreningen också besökt flera konvent i Sverige och Danmark där vi drivit Karaoke.

--Kassaberättelse-- Under året har vi drivit aktiviteter överlag i linje med budget.

Våra kostnader för att åka till andra evenemang med karaoken har blivit 0kr då vi har sökt betalt från evenemangen för våra resekostnader.

Kodachikun har inte blivit av under 2015 då vi inte har funnits en lokal som passat våra behov. Vi har därmed sluppit den kostnaden.

Vi har valt att efterskänka medlemskap/medlemsavgiften till samtliga av våra funktionärer som jobbade under Kodachicon 2015 och som inte redan betalt sin medlemsavgift. Detta har inte lett till någon ekonomisk förlust då man inte behövt vara medlem för att jobba som funktionär tidigare år. Det har dock gett oss ett större medlemsantal att söka bidrag för under 2016.

Kodachicon har gått back men väl inom planerad budget. Förlusten är dessutom mindre än under 2014. Kodachicon har växt och lockar fler människor samt gett föreningen mycket publicitet i flera medier. Detta ses som ett bra resultat.

I bokföringen förkommer det vissa korrigeringar ibland våra verifikationer. Dessa är för att korrigera utgifter som blivit bokförda från fel kassakonto och för att samla konventutgifterna i färre flikar i vårt bokföringsprogram för att få en tydligare överblick över vår ekonomi som rör konventen.

--Verksamhetsplan 2016-- Under 2016 planerar föreningen driva minst ett konvent, Kodachicon 2016.

Som målsättning ska antalet besökare på konventet stiga med ca 15 %, företrädelsevis genom utökande av konventet och förbättring av kommunikationen inför evenemanget med föreningar, företag, kommun och media.

Föreningen kommer fortsatt att besöka externa event för att utöka sin medlemsbas.

Föreningen kommer fortsatt att driva veckomöten, och har som målsättning att öka antalet besökare genom att fortsatt driva olika aktiviteter där vi kan bjuda in annars inaktiva föreningsmedlemmar.

Föreningen har som målsättning att förbättra sitt samarbete med kommunen och att tillsammans med Sverok Skåne verka för att starta en motsvarighet i Lund till Spelens Hus i Malmö.

Genom att börja starta avdelningar i föreningen har vi också som mål att utöka våra möjligheter att söka bidrag under Sverok Skåne.

--Budget 2016-- Bidragsökning och intern budget specifikt för konvent ligger inom budgetramarna för respektive konventspost.

Alla siffror i tusental kr.

Intäkter Kodachicon: 210 Kodachikun: 0 Bidrag kommunalt: 30 Bidrag Sverok: 92

Utgifter Kodachicon: 302 Kodachikun: 0 Lokal: 10 Aktiviteter: 20

--Omröstnig-- Andra omröstning av stadgeändring angående styrelse val Under årsmötet 2015 så fastslogs det att denna motion ska röstas på igen eftersom den bara fick 2/3 medhållande av årsmötet. Om den röstas igenom under årsmötet så börjar den gälla under mötet och kan påverka antalet styrelsemedlemmar som väljs.

Motion för ändring av styrelseval i § 6 Enligt nuvarande stadgar får ordförande, sekreterare, kassör, vice ordförande ejomkonstitueras under året. Det vill säga, styrelsen får inte inbördes byta poster vid behov. Det finns också flera andra konstiga krav på styrelsens formation såsom vice ordförande, storleken på styrelsen med mera, som inte egentligen fyller någon praktisk funktion i vår förening. Detta ledde i minst ett fall till extra årsmöte som hade kunnat undvikas. Jag föreslår att paragraf § 6 som idag lyder:

§ 6 Styrelsen Mellan årsmötena handhas föreningens löpande verksamhet av styrelsen. Denna får besluta i alla frågor som ej enligt stadgarna skall avgöras av årsmötet, och sammankallas av ordföranden. Medlemmar kallade till styrelsemöte har rätt att delta och ge förslag vid styrelsemöten, men har ej rätt att rösta. Styrelsen har sitt säte i Lund. Styrelsen består av ordförande, sekreterare, kassör och eventuellt övriga ledamöter och suppleanter. Styrelsen måste bestå av minst tre personer. Samma person får inte ha flera poster i styrelsen. Valbar är medlem i föreningen. Alla styrelsemedlemmar utses av stämman och styrelseposter inom styrelsen utses vid konstituerande styrelsemöte. Styrelsen får vid behov omkonstitueras under fortlöpande år. Om ordförande avgår kan valfri ledamot kalla till nytt konstituerande styrelsemöte. Styrelsen är beslutsmässig om minst tre ledamöter är närvarande. Det konstituerande styrelsemötet bestämmer vilka som får teckna föreningens firma. Sekreteraren ansvarar för att mötesprotokoll tilldelas samtliga ledamöter samt att det vid förfrågan ska kunna lämnas ut till medlemmarna. Endast styrelsen eller av styrelsen utsedd person har rätt att föra föreningens talan utåt.

--Styrelseförslag-- Maria Johansson - Ordförande Diana Davidsson - Viceordförande Frank Esbjörnsson - Kassör med Skrivrätt Johanna Persson Hansson - Sekreterare Joakim Hagerwald - Ledamot Hampus Samuelsson - Ledamot Linus Mårtensson - Ledamot

Malander Maximilian - Suppleant Edit Ruijter - Suppleant

Fanny M. Bystedt - Revisor Johan Gustafsson - Revisor

--Fastställande av medlemsavgift-- Medlemsavgiften fortsätta att vara 70kr även för 2016. Årsmöte för våra avdelningar inom föreningen

--Årsmöte för våra avdelningar-- Samtliga avdelningar kommer även att ha årsmöte samtidigt som föreningens årsmöte, där avdelningarnas styrelser kommer att väljas av årsmötet som helhet eller om årsmötet så beviljar, av föreningsstyrelsen efter årsmötet.

1) Tebletopgruppen 2) Månadsgruppen 3) Workshopgruppen 4) Video Games 5) Talks 6) Spökhusgruppen 7) Cosplay 8) Artemis 9) Aktiviteter 10) Doramagruppen 11) Medlemsgruppen 12) Teckningsgruppen 13) MoonCat Karaoke

Vi ska även skapa en till avdelning som kommer att heta Kodachicrew. Den kommer vara för de som är eller vill bli funktionärer på våra konvent och aktiviteter.

Förlag på styrelse till Kodachicrew: Ordförande: Linus Mårtensson Ledamot: Maria Johansson Ledamot: Sara Meurling

--Demokratifrämjare--

Vi på Kodachikai har valt att på vårt årsmöte ha en demokratifrämjare. En demokratifrämjare har till uppgift att se till att alla närvarande på mötet kan delta på ett schysst sätt. Om man har några frågor eller känner sig osäker på något på mötet så kommer denna finnas där för att hjälpa dig. Demokratifrämjaren kan under mötesgång pausa mötet, be talaren att ta om eller förtydliga vad det är de säger.

Kontakt info: Namn: Diana Davidson Man kan gå fram och prata med Diana direkt eller skicka ett meddelande.

SMS: 0735 97 70 18 Chatt: Skriv till Kodachikais Facebook sida.

Våra partners